TuiNa

Sishencong-TuiNa

TuiNa therapie is een manuele therapie. Door kloppen, vegen, duwen, trekken, drukken, en acupressuur wordt een beweging bewerkstelligd in alle lagen van het lichaam. Qi gaat weer stromen, en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Alles wat vast zit, wordt losgemaakt en u voelt u ontspannen en soepel. Omdat bij TuiNa geen naalden worden gebruikt, is het uitermate geschikt voor kinderen (en volwassenen die bang zijn voor naalden). Ouders kunnen leren hoe ze de eenvoudige technieken thuis kunnen gebruiken om een sneller effect te krijgen bij de klachten van hun kinderen.
TuiNa is prettig, ontspannend, maar niet altijd pijnloos. U heeft tenslotte ergens pijn, of een ongemak waar u van af wilt. Tijdens de behandelingen kunnen ook andere technieken gebruikt worden als cupping, en guasha.
Cupping is een behandelmethode waarbij glazen bollen (cups) vacuüm op de huid worden gezet en dan over het lichaam worden bewogen. Het bindweefsel wordt hierdoor losser zodat afvalstoffen een weg hebben om afgevoerd te worden.
Guasha is een schraaptechniek. Met een jade schijf of een ossenhoorn wordt een zone geschraapt om de beweging van bloed en Qi te activeren. Zowel cupping als guasha hebben een goede werking op het immuunsysteem.