Esther Pas

Esther heeft haar opleiding sinds 2004 gevolgd aan de Academie Qing-Bai voor Traditionele Chinese Geneeswijzen. Tevens is ze HBO–Westers Medisch geschoold en voldoet ze aan alle gestelde eisen voor declaratie van de ziektekostenverzekeraars.
Tijdens en na haar opleidingen heeft ze diverse stages gedaan in binnen- en buitenland. Ook bezoekt ze met regelmaat symposia en congressen om zich te verdiepen, alsmede haar vak uit te dragen.
Eén van de grote passies is de huid. Dit is ontstaan omdat ze zelf al sinds haar 9e is belast met psoriasis. Van oktober 2019 tot februari 2023 heeft Esther de specialistische opleiding TCM Dermatologie bij dr. Mazin Al-Khafaji in München gevolgd. Daarnaast heeft ze een nauwe samenwerking met Sabine Schmitz, TCM dermatoloog in Keulen. Van 2019 – 2021 heeft Esther stage gelopen op de poli Dermatologie in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond onder de supervisie van dermatoloog dr. Ellen Liberton. Samen combineren ze de westerse- en de oosterse kijk op huidaandoeningen met mooie resultaten.
Een tweede passie is neurologische aandoeningen. Al enige jaren schoolt Esther hierin bij
bij Prof. T.J. Wang in Londen. Ook is ze geschoold door Dr. Jason Hao. Vooral het behandelen van herseninfarcten is dankbaar en hiervoor gaat ze ook naar verschillende revalidatiecentra op aanvraag van patiënten.

Esther is ambassadrice voor de sectie TCM bij Starfish Health, een platform voor complementaire geneeswijze. Dit platform is voor patiënten een tool om meer te leren waar ze het beste met hun klacht naar toe kunnen. Esther voorziet deze mensen van informatie over TCM.
Naast haar werk geniet ze van haar gezin met 2 kinderen, man en hond. Haar vakanties brengt ze het liefst door met haar gezin en de vouwwagen.

Esther is lid van diverse intervisie groepen en internationale forums waarin veel casussen worden besproken en waar ook gezamenlijk behandelplannen worden gemaakt. Zij acht dit noodzakelijk omdat dit haar scherp houdt en omdat het leerzaam is met anderen te sparren.

foto: Puck Nollen