Esther Pas

Mijn opleiding ben ik gestart in 2004 aan de Academie Qing-Bai voor Traditionele Chinese Geneeswijzen. Daarnaast ben ik HBO–Westers Medisch geschoold en voldoe ik aan alle gestelde eisen voor declaratie van de ziektekostenverzekeraars.
Tijdens mijn opleidingen heb ik diverse stages gedaan in binnen- en buitenland. Ook bezoek ik met regelmaat symposia en congressen om mij te verdiepen, alsmede mijn vak uit te dragen.
Eén van de grote passies is de huid. Dit is ontstaan omdat ik zelf al sinds haar 9e belast ben met psoriasis. Van oktober 2019 tot februari 2023 heb ik de specialistische opleiding TCM Dermatologie bij dr. Mazin Al-Khafaji in München gevolgd. Daarnaast heb ik een nauwe samenwerking met Sabine Schmitz, TCM dermatoloog in Keulen. Van 2019 – 2021 mocht ik stage gelopen op de poli Dermatologie in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond onder de supervisie van dermatoloog dr. Ellen Liberton. Samen keken wij naar de westerse- en de oosterse kijk op huidaandoeningen met mooie resultaten.
Een tweede passie is neurologische aandoeningen. Al enige jaren school ik hierin bij
bij Prof. T.J. Wang in Londen. Ook heb ik een prachtige masterclass weekend bij Dr. Jason Hao mogen volgen in Londen. Vooral het behandelen van herseninfarcten is dankbaar werk en hiervoor is het mogelijk behandelingen te doen in verschillende revalidatiecentra op aanvraag van patiënten.

Ik ben ambassadrice voor de sectie TCM bij Starfish Health, een platform voor complementaire geneeswijze. Dit platform is voor consumenten een tool om meer te leren waar ze het beste met hun klacht naar toe kunnen. Ik voorzie deze mensen van informatie over TCM.
In mijn vrije tijd vind ik het fijn tijd met de inmiddels volwassen kinderen door te brengen, mijn man, en teken ik graag.
Ik ben lid van diverse intervisie groepen en internationale forums waarin veel casussen worden besproken en waar ook gezamenlijk behandelplannen worden gemaakt. Het houd mij scherp en buiten dat, is het heel leerzaam met anderen te sparren.

Ik ben lid van de beroepsvereniging Zhong. Binnen de vereniging ben ik werkzaam als klachtenfunctionaris.

foto: Puck Nollen