Acupunctuur

sishencong-acupunctuur

Acupunctuur is een behandeling met dunne naaldjes over het hele lichaam. De naaldjes zorgen voor een beweging van de Qi (energie) in de meridianen, waardoor de communicatie tussen de verschillende organen wordt hersteld. Het lichaam kan dan met het zelfgenezend vermogen zorgen voor het terugvinden van de balans, de balans tussen Yin en Yang.
Acupunctuur kan worden ingezet bij zowel acute als chronische aandoeningen. Over het algemeen wordt het niet als pijnlijk ervaren. De sensatie die u voelt na het inbrengen van het naaldje is de Qi.
Afhankelijk van uw klacht wordt gekozen voor een behandelmethode. In de acupunctuur zijn verschillende mogelijkheden qua behandeling. Sishencong werkt met de Balans methode van dr. Tan, de schedelacupunctuur van dr. Yamamoto, of de klassieke acupunctuur.
Omdat ieder mens uniek is, is ook uw behandeling op maat gemaakt voor u. Aanvullende therapieën als cupping en moxa kunnen ook in uw behandeling worden gebruikt teneinde u zo goed mogelijk de kwaliteit van leven terug te geven.

De praktijk biedt geen Stoppen met roken en afvallen behandelingen aan.

Covid-19 behandelingen: met zowel beginnende klachten als met de herstelperiode van Covid-19 kunnen chinese kruiden en acupunctuur u de helpende hand bieden sneller en beter te herstellen. In de TCM zijn voor Covid-19 speciale behandelingen en kruidenformules ontwikkeld die inmiddels wereldwijd worden ingezet met goed resultaat.