Als ervaringsdeskundige op het gebied van Psoriasis, weet ik als geen ander waar je last van hebt, en wat er allemaal bij komt kijken om je aandoening verlichting te geven. Ik heb het al sinds mijn 9e, dus ik weet waar ik het over heb. Mijn hemel… smeren, baden, verplichte zeevakantie, diëten, lichttherapie, bloedwassingen, acupunctuur, chinese kruiden, en nog meer smeren. Ik ben op slechte dagen 2 x per dag een uur bezig met mijn Huid!! en dan heb ik ook al een zoutbad genomen in de ochtend. Om gek van te worden!

Nu ben ik voor mijzelf een hele slechte dokter… ik kan mijzelf totaal niet behandelen of je juiste kruidenformule voorschrijven. Dus hiervoor ga ik naar een collega in Keulen die gespecialiseerd is in huidaandoeningen met name Psoriasis. Niet alleen formules om in te nemen, maar ze schrijft ook kruiden voor om kompressen te maken. Dat werkt super! En voor de acupunctuur ga ik naar een collega in Amsterdam die een heel ander protocol prikt dan ik, en waar ik dus geen verstand van heb. Ik kan gewoon patiënt zijn. Ik kan het loslaten als ik heerlijk anderhalf uur met naalden op de behandelbank lig. Het kost veel tijd, maar ja, dat moet je er voor over hebben. Alles om minder klachten te hebben, toch? De resultaten van deze 2 behandelaars hebben effect. De Huid is rustiger, minder jeuk (dus ook beter slapen!!), en minder plekken.
Nu heeft de week dobberen in de Middellandse Zee ook goed geholpen om het proces weer iets verder te helpen. Mijn man en ik hebben daarom besloten ieder jaar minstens 2 weken naar de Middellandse Zee te gaan. De Noordzee werkt niet goed genoeg. Minder zout, minder warm, dus minder werking.

Maar wat kan je nog meer doen? Want niet iedereen kan naar de Middellandse Zee. Smeren met crème op basis van chinese kruiden… Dat geeft al heel snel verbetering en minder jeuk. Mijn eerste ervaring enkele jaren geleden hebben echt mijn leven veranderd. Wat werkt dat goed!
Mazin Al-Khafaji, mijn dermatologie professor, maakt fantastische crèmes. Ik schrijf ze veel voor en ben steeds verrast over de mooie resultaten. En mijn patiënten nog meer!
Kan je je voorstellen dat je op een natuurlijk manier een rustigere Huid kan krijgen? Dat je een totaalpakket krijgt met acupunctuur, chinese kruiden, voedingsadvies en soms ook een aanvullende behandeling bij een collega om een hobbeltje op het pad weg te werken, en zo weer verder te kunnen in ons behandelplan? Een pracht traject om aan te gaan. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dat echt de moeite waard is. Een traject waar steeds wordt bijgestuurd naar mate er verbeteringen zijn. Op maat gemaakt. Voor iedereen anders.

Dus… kom maar op! Dan gaan we aan de slag!