Zhong

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij Zhong, de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.

Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding, en Psyche
Alles om ons heen en in ons bestaat uit energie. In de TCG spreekt men over Qi. Met Acupunctuur en TuiNa wordt Qi geactiveerd. Daarnaast wordt deze Qi aangestuurd middels prikkeloverdracht om daar te komen waar het zijn moet. Er kunnen op deze weg nog obstakels bevinden, massa’s, die de vrije stroom van Qi belemmeren. Deze massa’s worden bewogen, gedraineerd, om zo meer balans in het ingewikkelde meridiaanstelsel te krijgen. Tevens kan met kruiden en voeding ondersteuning worden gegeven. Als ons lichaam en onze geest, de psyche, in balans zijn voelen we ons goed. Bij iedere klacht is er emotie. Deze speelt een belangrijke rol in het herstel. Er kan advies gegeven worden om bepaalde gedrags- en denkpatronen te wijzigen. Dit zal niet altijd makkelijk zijn. Eventuele doorverwijzing naar een therapeut op gebied van psyche behoort tot de mogelijkheden indien verder gekeken dient te worden. Patiënten krijgen vaak voedingsadviezen mee om het zelf genezende proces van hun lichaam en geest te bevorderen. Ook kunnen lichamelijke oefeningen hierbij horen, evenals bewegen in de natuur.

 

Sishencong staat bij ZHONG ingeschreven onder regnr. 2015061

website zhong

Klik hierboven voor de website van Zhong, sinds 1993 dé Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Op deze site vind je informatie over de beroepsvereniging, TCG en haar disciplines, onze therapeuten en alle belangrijke gegevens over en van onze vereniging. Momenteel zijn ruim 850 therapeuten aangesloten bij Zhong. Als je kiest voor een van onze behandelaars, ben je verzekerd van een goed gekwalificeerde therapeut.