esther pas

Esther Pas

Esther heeft haar opleiding sinds 2004 gevolgd aan de Academie Qing-Bai voor Traditionele Chinese Geneeswijzen. Tevens is ze HBO–Westers Medisch geschoold en voldoet ze aan alle gestelde eisen voor declaratie van de ziektekostenverzekeraars.
Tijdens en na haar opleidingen heeft ze diverse stage gedaan in binnen- en buitenland. Ook bezoekt ze met regelmaat symposia en congressen om zich te verdiepen, alsmede haar vak uit te dragen.
Haar grote passie is de huid. Die is ontstaan omdat ze zelf al sinds haar 9e is belast met psoriasis. 2 op de 10 mensen in Nederland hebben een huidaandoening. In het reguliere circuit wordt dit meestal behandeld met cortisonen en uitsluitend met uitwendige behandelingen. In de TCM wordt gekeken naar de oorzaak en zal er ook inwendige verstoring behandeld worden. In oktober 2019 start Esther met een specialistische opleiding Dermatologie bij dr. Mazin Al-Khafaji in München. Hier zal ze alles leren over kruidengeneeskunde voor de huid, zowel inwendig als externe applicaties.
Naast haar werk geniet ze van haar gezin met 2 kinderen, man en hond. Haar vakanties brengt ze het liefst door met haar gezin en de vouwwagen.
Esther is lid van diverse intervisie groepen waarin veel casussen worden besproken en waar ook gezamenlijk behandelplannen worden gemaakt. Zij acht dit noodzakelijk omdat dit haar scherp houdt en omdat het leerzaam is met anderen te sparren.

bijscholingen sishencong

logo sishencong